Första gången

Som rubriken lyder så gjorde jag något för första gången igår, och det var att gå på kursen Foto 1 som jag ska läsa nu som individuellt val. Det startades upp med en liten mjukstart så att alla skulle vara med när det gäller grodperspektiv, förgrund, kontrast, placering i bilden och lite sånt. Sedan bjöds det på en liten fotopromenad där vi skulle praktisera de kunskaperna.
I de flesta bilder som jag tar så fotar jag ur ett grodperspektiv, samt med mycket kontraster (förekommer bilder utan kontraster med), så jag tog dessa bilderna för att representera det. Bilderna skulle sedan redigeras och skickas in så att vi kan diskutera dem i helklass nästa lektion.
 
Nu sitter jag på digitalt skapande, vilket också är väldigt roligt och som jag hoppas kommer att kunna föra mina kunskaper framåt.För ett av mina mål detta året (det som är kvar, haha) är att utvecklas just som fotograf och bli ännu säkrare på det jag gör..
 

De senaste dagarna...

... har gått väldigt fort! Jag kommer ihåg när jag steg upp i måndags och hade en lång skolvecka framför mig, men nu sitter jag redan här och det är fredag eftermiddag. Hur skönt? :) 
Vi har faktiskt fått ett ganska bra schema och i med att jag läser Samhälle med inriktning media så har jag en massa långa lektioner med foto samt digitalt skapande tre dagar i veckan. Jag klagar verkligen inte! Kommer nog att blogga lite om vad vi gör på lektionerna och lägga upp lite bilder därifrån i framtiden, för det skulle kunna vara roligt för de som står inför sitt gymnasie- eller individuella val att veta... 
Tänkte att jag skulle hinna få upp detta blogginlägget imorse, då jag hade sovmorgon, men instället lagade jag pannkakor och kollade lite serier. 
I helgen bli det till att slappa och vila upp sig inför andra hela skolveckan..

Härlig sommardag

Idag har det varit en sådan härlig och varm sommardag. Jag och en kompis träffades och hade en liten picknick vid havet (nostalgin över Tom & Jerry kexen<3). Så mysigt! Blev även en liten fotopromenad och en glass på vägen hem.
Nu är det bara fyra dagar kvar till skolan börjar igen, men jag tycker ändå att det ska bli helt okej. Får ju träffa alla kompisar igen, som jag saknat så, då vi inte träffats så mycket i sommar pga sommarjobb. Har lite planer inför i höst, så ska bli riktigt spännande att se vad som tar sig.
De sista dagarna ska det njutas rejält av! Kram på er :)
 
Är det något speciellt som ni vill ha mer av på bloggen så kommentera det gärna!